Update: Wegens de nieuwe verkiezingen in Israël op 17 september is de Hike&Bike tour uitgesteld en zal plaatsvinden van 10–15 november. De uiterste aanmelddatum is verplaatst naar 15 september.

Lees hier de email-nieuwsbrief

FIETS EN WANDEL JE MEE?

Van zondag 15 september tot en met donderdag 19 september 2019
Update: De hike&bike tour zal plaatsvinden van 10–15 november. Mogelijk zal ook het programma worden aangepast. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

NEEM DEEL AAN DEZE INDRUKWEKKENDE FIETS-WANDELTOCHT EN STEUN DE DOELEN VAN GIVAT HAVIVA.

Loop en fiets jij ook mee met Vrienden van Givat Haviva uit de hele wereld?

Natuurlijk wandelen en fietsen we niet alleen in een prachtige natuuromgeving. We bezoeken ook meerdere projecten van Givat Haviva tijdens deze sponsortocht. We ontmoeten interessante mensen en vieren tevens het 70-jarig bestaan van Givat Haviva.

Tijdens het fietsen en lopen is er ook tijd om te genieten van de omgeving, het lekkere weer en de historische bezienswaardigheden in de Menashe regio. Dit is het gebied tussen Yockna’am in het noorden en Netanya in het zuiden. De wandelingen hebben een maximale afstand van 10 km en per fiets 20 km.

Doel:
Met deze sponsortocht steunen wij Givat Haviva, dat zich inzet om in Israël een inclusieve, sociaal samenhangende samenleving te bouwen onder het motto “Shared Society”.

Givat Haviva is een non-profitorganisatie, die in 1949 werd opgericht en is bekroond met de UNESCO-prijs voor vredeseducatie vanwege haar jarenlange werk bij het promoten van de Joods-Arabische dialoog en verzoening. Door je deelname steun je de projecten van Givat Haviva, het centrum voor een Shared Society.

Het programma van Givat Haviva is een moedig en concreet antwoord op de dringende uitdaging een sociale samenhangende maatschappij in Israël op te bouwen om hiermee een gestructureerde, uit meerdere lagen bestaande, samenwerking te vormen tussen gemeenschappen, die van elkaar vervreemd zijn, zoals de verdeling Joods/Arabisch, seculier/religieus, rijk/arm.

Programma: 15 september tot en met 19 september 2019
Update: De hike&bike tour zal plaatsvinden van 10–15 november. Mogelijk zal ook het programma worden aangepast. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Zondag: hulp bij het vervoer naar Givat Haviva kan worden geregeld. Ontvangst, briefing en lunch. Aan het eind van de middag starten we al met een korte wandeling en een fietstocht naar Menashe om daar met de burgemeester en leden van de gemeenschap samen te eten. In de avond rijden we naar Kibboets Dalia, waar je vijf nachten verblijft.

Maandag: Wandeling vanuit het Arabische dorp Um al Fahm, via Kazir naar het Arabische dorp Barta’a. Een surrealistisch bezoek aan een stad die in 1949 werd verdeeld tussen Israël en Jordanie (tegenwoordig wordt dit laatste stadsdeel bestuurd door de Palestijnse Autoriteit). Hier lunchen we en maken we kennis maken Riad Kabha, die ons zal rondleiden en het verhaal van Barta`a zal vertellen. Vervolgens gaan we naar het Arabische dorpje Kfar Qara (de eerste samenwerking is in 2010 door Givat Haviva tot stand gebracht tussen de Joodse stad Pardes Hanna-Karkur en het naburige Arabische dorp Kfar Qara (de twee burgemeesters van deze gemeenten streven naar een samenwerking tussen de diverse bevolkingsgroepen in hun gemeenten)).
Diner en avondactiviteit in Dalia.

Dinsdag: Fietstocht van het strand naar Emek Hefer en Zemer, een bezoek aan een vrouwenproject en een kennismaking met de burgemeesters van Emek Hefer & Zemer. Daarna gaan we koken met de deelnemers van het project ‘Koken voor Vrede’. Zie:
http://www.givathaviva.org/index.php?dir=site&page=gallery&op=category&cs=3121&langpage=eng

Woensdag: In de ochtend een fietstocht en wandeling in Nachal Hashofet. Daarna naar Givat haviva voor lunch en een bezoek aan de Zalefe Galerie. In de namiddag wordt het 70-jarig bestaan van Givat Haviva gevierd. Diner en avondprogramma in Dalia.

Donderdag: Alona park en wandeling naar Caesarea. In Caesarea lunchen we en krijgen we een rondleiding, waarna we in het Arabische Jasr A Zarka kennis maken met het project “Through others’ eyes”.

Vrijdag: uitchecken in kibboets Dalia.

Zie hier het volledige programma:
http://https://drive.google.com/file/d/18MFi7w2HR-fUkAmVr4wtq6-SnBaj3H0P/view

Kibboets Dalia is opgericht in 1933 door leden van de Hashomer Hatzair beweging uit Roemenië en Duitsland. Dalia is omgeven door wijngaarden en bossen en ligt vlak bij het Ramot Menashe Park en de Cyclamen-heuvel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een kabel-tv, gratis WiFi en een koelkast. Het ontbijt is een buffet.

Aanmelden

Omdat deelname aan het programma wereldwijd wordt uitgezet, en gezien het beperkte aantal kamers in kibboets Dalia, is het verstandig om je deelname tijdig te bevestigen, maar in ieder geval vóór 15 september.
Deelname kost € 1250* per persoon.

* De prijs is gebaseerd op het delen van een tweepersoonskamer. Toeslag voor een alleengaande in een tweepersoonskamer bedraagt € 300.
Inbegrepen: accommodatie (vijf nachten), maaltijden, gidsen, fietsen, eerste hulp en donatie ad € 300. 
Niet inbegrepen: vluchten, verzekering en andere, niet bovengenoemde kosten.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: vrienden@givat-haviva.nl, met al je contactgegevens en de contactgegevens van eventuele medereizigers. Wil je ook aangeven of je een kamer voor een alleengaande wenst? Je aanmelding wordt geregistreerd en is pas definitief na ontvangst van je betaling onder vermelding deelname HIKE & BIKE 2019 naar IBAN NL72RABO0350030146 ten name van Vrienden van Givat Haviva.

Je kunt je betaling ook rechtstreeks aan Givat Haviva overmaken via de betaalknop op hun website
https://mailchi.mp/givathaviva/hike-bike-tour-to-neighbours-2019

Lopen en fietsen voor het goede doel:
Tijdens de reis zal uit de diverse projecten blijken hoe belangrijk sponsorgelden zijn voor het voortbestaan. Het wordt zeer gewaardeerd als je extra doneert. Je kunt je als deelnemer ook laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Ook als je niet mee kunt en toch wilt doneren aan Givat Haviva.

https://www.givat-haviva.nl/doneer/

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Yvette Bours-Justus, voorzitter
06 52304570 / ybours@gmail.com
of
Willem de Vos, penningmeester
06 26526255 / w.devos@clv.nl

Extra nieuwsbrief april 2019 – Hike & Bike Tour to Neighbours 2019