NOODHULP – Een druppel op de goede plaats –

Beste vrienden,

De afgrijselijke gebeurtenissen van drie weken geleden in het zuiden van Israël en het voortduren van de oorlog hebben ook impact op Givat Haviva en het leven op de campus. We willen u hier graag over informeren en uw hulp vragen.

Givat Haviva heeft zich nu aan twee belangrijke taken gecommitteerd. Allereerst diegenen – die na de meest meedogenloze aanval die je je maar kunt voorstellen hun huis moesten verlaten – zoveel als mogelijk te helpen. En ten tweede alles te doen wat in hun macht ligt om de kalmte binnen Israël te bewaren en de rechten van alle inwoners van Israël te beschermen en goede relaties tussen de Joodse en Arabische bevolking in Israël te waarborgen.

De staf van Givat Haviva heeft samen met alumni van de jeugdbeweging Hashomer Hatzair dag en nacht gewerkt om de campus van Givat Haviva te openen voor evacuees uit het zuiden. Ze niet alleen een veilige haven te bieden, maar ook afleiding, opvang voor de kinderen en hulp om de trauma’s te verwerken. Zo faciliteert het Art Center dagelijks workshops onder leiding van vrijwilligers creatieve activiteiten voor de circa 260 volwassenen en kinderen die nu op de campus verblijven. De Internationale school (GHIS) is gesloten, maar inmiddels zijn veel leerlingen uit Israël weer terug. 

Maar nu het belangrijke doel van deze extra nieuwsbrief. U zult begrijpen dat de opvang van zoveel evacuees heel veel geld kost. Wij vragen u dan ook dringend om Givat Haviva hierbij te helpen. Uw donatie kunt u overmaken naar NL72RABO0350030146 onder vermelding van “Immediate Needs”. 

U kunt ook via onderstaande QR-code doneren, door de code te scannen met de camera van een mobiele telefoon. 

We merken allen hoeveel het leed wat is aangericht ook in Nederland wordt gevoeld. Veel mensen voelen zich machteloos en zoeken naar manieren om bij te dragen. Dit is een hele directe en nuttige manier, want we weten hoe goed het geld zal worden besteed. Deel dit bericht dus met uw gehele netwerk om mensen te wijzen op deze noodinzameling. 

Luister ook naar het interview in ‘Kijk op de samenleving’ van RTV Gelderland:
https://www.rtvconnect.nl 
(onder het kopje radio een knop ‘gemist’. Daar kunt u tot 2 weken na de uitzending deze downloaden. Het programma heet ‘Kijk op de Samenleving’ 30 oktober en 19.00 uur.)

Namens het bestuur bij voorbaat onze hartelijke dank.

Yvette Bours-Justus
Voorzitter

Scan de QR-code met de camera van uw mobiele telefoon voor een directe betaling met uw eigen bank-app:
Please follow and like us:
Extra Nieuwsbrief november 2023, Stichting vrienden van Givat Haviva